blank

Wyróżnienie w Międzyszkolnym Konkursie Gastronomicznym

konk gastr30 listopada 2018r. w Zespole Szkół im. A. Mickiewicza w Objezierzu odbył się po raz piętnasty Międzyszkolny Konkurs Gastronomiczny. Jak co roku celem konkursu było promowanie młodych talentów oraz inspirowanie do poznawania i zgłębiania tajników sztuki kulinarnej. W tym roku zmagania konkursowe odbyły się pod hasłem „Wielkopolska pyrą stoi” i przebiegały w dwóch kategoriach: Desery z wykorzystaniem mąki ziemniaczanej oraz Zakąski z wykorzystaniem ziemniaków.

W rywalizacji brało udział 13 uczniów reprezentujących 7 szkół województwa wielkopolskiego. Wśród uczestników byli uczniowie klasy IV technikum żywienia i usług gastronomicznych: Monika Kordy i Bartek Skibiński, którzy wykazali się dużą wyobraźnią           i talentem kulinarnym podczas wykonywania konkursowych potraw. Monika sporządziła zakąskę „Pyrkowe szaleństwo”, a Bartek naleśnikowy deser pod nazwą „Słodka niespodzianka”.

Po ocenie konkursowej dokonanej przez wybitnych kucharzy poznańskich restauracji Monika zdobyła wyróżnienie w kategorii zakąsek i otrzymała nagrodę rzeczową.

Wszyscy uczestnicy i ich opiekunowie zostali nagrodzeni upominkami ufundowanymi przez sponsorów.

Praktyczne zajęcia związane z przygotowaniem konkursowych potraw odbywały się w pracowni spożywczej Centrum Edukacji Zawodowej w Czarnkowie.

Gratulujemy naszym uczestnikom wysokich umiejętności praktycznych, pomysłowości i kreatywności oraz zachęcamy do zdobywania dalszych doświadczeń kulinarnych.

K. Haracewiat

T. Sołtysiak

filmy

erasmus plus

 

baner vulcan 1
steico klasa patronacka
szk odkrywcow 
 bip logo
 
 
 
szkola_humanitarna

dp

ecdl
 

szk_bez_przem_log

cert1
logo top
 godło

 

JMod Facebook Slider Likebox

Ta strona używa ciasteczek w celu usprawnienia korzystania z niej. Dowiedz się więcej tutaj.

Akceptuję ciasteczka z tej domeny.

EU Cookie Directive Module Information